Kmetija Pr PETELIN

Naša zgodba

Na kmetiji Pr’ Petelin se ukvarjamo s sirarstvom, predelavo in izdelavo mlečnih izdelkov, peko domačih potic in drugih domačih dobrot. Obisk naše kmetije bo navdušil vse ljubitelje narave in ljubitelje pristne in zdrave domače hrane.

Naša kmetija se nahaja Naša kmetija se nahaja v vasi Gorenje Brdo, ki leži na grebenu na nadmorski višini 750 metrov. Ima čudovit razgled na loško podeželje z razgledno točko s katere se vidijo Blegoš, Koprivnik, Stari vrh, Gorenja in Dolenja Žetina, Porezen, Debeni, Čabrače, Studor, Slajko, Hlavče Njive, Žirovski vrh, Kladje, Mrzli vrh, Bukov vrh, Gabrška gora in drugi manjši in bolj oddaljeni kraji.

Kmetija je generacijska kmetija, kjer se že od leta 2000 ukvarjamo s proizvodnjo sira na tradicionalen način. Na kmetiji Pr’ Petelin smo znani po izdelavi odličnih domačih mlečnih izdelkov, kot so: poltrdi sir TINČEK, poltrdi dimljeni sir-DIMKO, poltrdi siri z raznimi dodatki, sir za žar, surovo maslo, skute, probiotični jogurti različnih okusov, jogurt po grško, poltrdi kozji sir.

Naše izdelke prodajamo na sobotnih tržnicah v Škofji Loki, Žireh in Vrhniki, na raznih festivalih in dogodkih, v 25 trgovinah na Gorenjskem in v Osrednje Sloveniji ter v naši trgovini Tinček v Škofji Loki.

Smo prejemniki različnih priznanj kakovosti (Znak kakovosti – Dobrote slovenskih kmetij, Zlata priznanja Biotehniške fakultete itn.)

IZ NAŠE KMETIJE NUDIMO:

SIRI

Kravji sir, Kozji sir, Sir za žar, Sir z dodatki, Beli sir, Dimljeni sir (Znak kakovosti – Dobrote slovenskih kmetij),

SKUTA

Jogurti (Stracatela, pečeno jabolko, cimetova zvezdica, borovnica, jagoda, ananas – kokos, breskev – marakuja, višnja, lešnik – čokolada,…) , Grški jogurt (navadni, z medom in cimetom) , Surovo maslo (Znak kakovosti – Dobrote slovenskih kmetij) , Smetana
Jogurt po grško – na kmetiji Pr Petelin izdelujemo domači jogurt po grško, zaradi načina pridelave, jogurt, za razliko od navadnega, vsebuje približno 3x več beljakovin, vsebnost sladkorjev oziroma laktoze (mlečni sladkor) je bistveno nižja, za piko na i pa gre za lahko prebavljivo živilo. Izdelujemo ga tudi s okusom meda in cimeta. Je goste in kremaste strukture z dodano probiotično kulturo.